BTT

Que ès BTT?

BTT o MTB són dos termes sinònims, i signifiquen Bicicleta Tot Terreny o en anglès Bicicleta de muntanya.

Aquesta  és una forma habitual de denominar a una  bicicleta dissenyada per a practicar esport a la muntanya o en el camí.

En castellà la hi sol cridar BTT, Bici de muntanya o bicicleta tot terreny​, encara que en països hispanoamericans se la denomina bicicleta muntanyenca.

És la modalitat més estesa i popular. Per als més experimentats aquesta disciplina es defineix fàcilment: es tracta d’anar de gom a gom en tot moment, pujant, baixant i en pla, cal anar sempre el més ràpid possible.

Per a la resta d’usuaris, el XC és sinònim de MTB, de ciclisme de muntanya sobretot per terreny sense complicacions, per pistes, encara que hi ha qui li agrada complicar-ho una mica més i accedir per rutes més tècniques. Se sol practicar amb bicis de quadre rígid (només amb suspensió de forqueta) tenint en compte que quant menor sigui el pes total de la bicicleta, més fàcil seran les pujades, ja que les competicions en aquesta modalitat transcorren al llarg d’un circuit on es comptabilitza el temps total del recorregut sencer, pujades i baixades.

És la modalitat per la qual se solen iniciar la majoria d’aficionats. També hi ha bicis de doble suspensió per a XC

Segueix els esdeveniments que realitzem en BTT aquí

COPA CATALA DH
btt

COPA CATALA DH

Este Domingo también estuvimos en Aviá,donde Pol Font se estrena en la modalidad de descenso finalizando en 11ª posición Junior. Pol esta demostrando una gran progresión este año tanto en …